2 nap múlva zárul a jelentkezés!

 

Meghirdették a "Komáromy Gábor ösztöndíjat" nappali tagozatos egyetemi és főiskolai hallgatók számára. A 900 eurós pénzügyi támogatást az a diák kaphatja meg, aki a legvonzóbb tervet nyújtja be riport, portré vagy oknyomozó cikkek írására. A téma bármi lehet, a politikától egészen a környezetvédelemig.

A Komáromy Gábor Ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications pr-ügynökség és a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és a Mathias Corvinus Collegium média-kommunikáció szakirányának egykori vezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben.

A 2011-es Komáromy Gábor Ösztöndíjat annak a pályázónak ítélik oda, aki a legvonzóbb projekttervet nyújtja be riport, portré vagy oknyomozó cikkek megjelentetésére a pályázó által szabadon választott témakörben, amely szólhat a politikáról, üzleti életről, tudományos kérdésekről, pénzügyi témákról, a környezeti problémákról, a bűnözésről, a sportról, technológiai kérdésekről, az oktatásról, az egészségügy vagy a kultúra érdekességeiről. A témakörtől függetlenül, a pályázónak mindenképpen tudnia kell a választ arra a kérdésre, hogy miért éppen ezt a témát dolgozta fel, és miért érdekes ez az olvasók számára.

A pályázat, képzési területtől függetlenül, nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára. A 2011-es Komáromy Gábor Ösztöndíj négy elemből áll: a Cook Communications évi 1200 euró pénzügyi támogatást biztosít, melyből 300 eurót könyvek és folyóiratok beszerzésére különít el az MCC könyvtárának média szekciója részére. A nyertes pályázó összesen 900 euró ösztöndíjban részesül, negyedéves részletekben folyósítva, amennyiben az ösztöndíjas szakmai munkája megfelelő ütemben halad. A győztes diákot Adam LeBor, a The Economist budapesti tudósítója segíti mentorként, szakmai gyakorlati helyet biztosít számára az [origo], illetve az MCC Média szakirányára is felvételt nyer.

Az angol és magyar nyelven megírt  motivációs levelet, önéletrajzot és a tervezett projekt 400 szónál nem hosszabb ismertetését 2011. augusztus 25-ig kell benyújtani a GK2011@cook-comm.com e-mail címre. Az eredményhirdetés októberben lesz.